Hundbädd som inte går att bita sönder

När jag var ny som hundägare gjorde jag många misstag. Det fanns hundratals frågor jag hade som jag inte visste svaret på. Men allt eftersom året gick klarnade många av dess upp dig själv genom försök och misstag. Vissa frågor jag ställde mig krävde att jag sökte hjälp från erfarna hundägare i mitt kontaktnät och andra kunde jag hitta svaret på genom sökningar online eller genom att läsa böcker.

En av mina hundar hade en särskilt stark tendens att vilja bita i allt. På grund av detta var det mycket som jag behövde kassera när hunden var valp. Jag minns att det ibland kunde hända att jag inte kunde hitta mina sockar, till jag insåg att de hade spenderat ett dygn i hunden mage. Ja, tro det eller ej, men min hund gillade verkligen sockar. Haha. (Det är inte ett problem nu när han inte är valp längre)

En annan sak som samma hund gillade mycket som valp är blommor. Vi var tvungna att plocka bort alla blommor från hundens inhägnad i vårt hem eftersom de klarade sig inte ens en hel dag med honom.

När jag fyllde år fick jag och min hund en hundbädd i present. Vi blev såklart riktigt glada över den fina gåvan. Jag tog fram den och hunden älskade att ligga i den. Jag och min partner gick sedan och la oss. Nästa morgon när vi gick ner för trappan för att ge vår hund mat såg vi, till vår förskräckelse, att hunden hade bitit söder hela sin nya, fina hundbädd. Den varade inte längre än ett dygn. Detta var såklart en stor besvikelse för oss.

Nu vad det här visserligen när vår hund var en valp (yngre än ett år). Det har blivit bättre nu är den är äldre. Men när hunden är liten och ung och gör allt denna skapa är det bara av nyfikenhet. Det är inget att skuldbelägga den för när att den vill är utforska att utforska sig själv.

Jag minns hur hela denna upplevelsen väckte ett nytt tankesätt hos mig kring hundbäddar och vi förstod verkligen vikten av en modell som inte går sönder. I resten av den här artikeln ska jag dela med mig av de bästa tipsen på ett tålig hundbädd som jag har lärt mig sedan dess.

Tips på en tålig hundbädd

Om din hund har gjort det igen och massakrerat sin bädd följer här några bra tips.

Jag minns att jag läste för några år sedan på ett forum. Jag minns inte vilket forum eller vilket tråd (men tror det var Rastplatsen på vovve.net). Där tipsade en användare om Kurandas hundsäng. Detta ledde till att jag köpte en sådan och tycker att den har fungerat bra. Den är så slitstark så min hund har inte haft en chans att bita sönder den. Om du vill ha en tålig hundsäng kan du prova denna. Det borde inte vara svårt att hitta en bra återförsäljare om du söker lite på Google. Vet att den alla fall säljs på swedesun.se. Hundsängen finns att köpa olika storlekar.

En annan sak man kan göra är att köpa en resårmadrass på IKEA och täcka över den med en 2,5 meters Vetpad. Du behöver sedan pappspik som du använder till att spika fast din vetpad i träramen på sängen. För att rengöra hundsängen kan du använda en högtryckstvätt utomhus. Detta DIY tips är bara praktiskt om du bor stort. Kanske inte så passande om du bor i ett radhus.eller en bostadsrätt exempelvis. Men bor du i en villa med en trädgård eller på landet är detta ett DIY hemmabygge om kan täcka behovet av en hundbädd som inte går sönder.

Jag vet att det tidigare fanns en hundbädd på den svenska marknaden som heter ninja bed. Återförsäljaren vet jag gav 90-dagars garanti av att vara bitsäker. Jag tror att den idag kan vara svår att hitta på nätet, i alla fall i Svenska butiker. Men du kan säkert hitta den på Amazon eller i någon utländsk butik. Jag har både ninja med och kuranda sedan tidigare. Ninja bed gillar jag faktiskt ännu er eftersom min hund tycker att den är bekvämare. Min hund har fortfarande kvar sin ninja bed efter flera år. Den har hållit oerhört bra för oss. Varumärket som tillverkar Ninja hundsängen heter Dog Gone Smart och deras webbplats heter dgspetproducts.com. I deras sortiment kan du söka efter Ninja Bed så kommer du hitta modellen jag pratar om.